SOLO& ENSEMBLESCONCERTS

Duo Albrecht Maurer & Norbert Rodenkirchen: sound research between Middle Ages and today + modern projects

Das erste Programm von Maurer/Rodenkirchen hieß "Hidden Fresco" "Loplop´s Call" ist ihr neues Duoprogramm, inspiriert von Max Ernst. Albrecht Maurer - Viola, gotische Fidel, Rebec / Norbert Rodenkirchen - Altflöte in G, Traversflöte.  Beide bringen in das Projekt eigene Kompositionen ein.

The first program "Hidden Fresco" was published by nemurecords . Loplop´s Call is the new duo program inspired by Max Ernst and a new CD release. Albrecht Maurer - viola, gothic fiddle, rebec / Norbert Rodenkirchen - alto flute in G, transverse flute. Both contribute own compositions to the project.

Video of Rodenkirchen´s  composition Calindra, live in New York City:

Duo Sabine Lutzenberger / Norbert Rodenkirchen

„In Vergessenen Tönen - Die Sangsprüche Meister Frauenlobs"
A new program on Frauenlob (Heinrich von Meißen) based on new research on the rare repertoire of medieval Sangspruch.

New CD to be released in November 2014

In vergessenen Tönen / Die Sangsprüche Meister Frauenlobs   (marc aurel edition/ Raumklang)

Audio / Video, excerpt from the new CD:  www.youtube.com/watch?v=YazFFCV5lTM

Sequentia, Ltg.: / Dir.: Benjamin Bagby, Paris

aktuelle Programme unter Beteiligung von Norbert Rodenkirchen / programs with Norbert Rodenkirchen:

Endzeitfragmente,

Edda - the curse of the Rhinegold,
Perceval, Frankish phantoms, Celestial Hierarchies,
The other Carmina Burana

Link: www.sequentia.org

_________________________________________________________________________________________________________

Dialogos
Ltg.: /Dir.: Katarina Livljanic, Paris

Judith, glagolithisches Epos, Marco Marulic, 16. Jh.
Barlaam & Josaphat, mittelalterliches Soundscape mit Musik aus Osteuropa über die buddhistisch inspirierte christliche Heiligenlegende von  Barlaam und Josaphat, Heretical Angels

Link: www.ensemble-dialogos.org

Videotrailer of the Judith film: http://www.youtube.com/watch?v=5HjLTVPU7uc